Kari Mashos, CSB

μέλος του Συμβουλίου των Ομιλητών της Χριστιανικής Επιστήμης

English Greek Italian

Μια διάλεξη της Χριστιανικής Επιστήμης αποτελείται από πολλά στοιχεία — αλλά σίγουρα ξεκινά με την αγάπη μας για το Θεό και τον πλησίον μας. Η αγάπη είναι αυτό που μας εμπνέει να δώσουμε στις κοινότητές μας την ευκαιρία να ακούσουν την αλήθεια για τη Χριστιανική Επιστήμη και για τη γυναίκα που την ανακάλυψε και την ίδρυσε, τη Mary Baker Eddy. Σαν Χριστιανοί Επιστήμονες, γνωρίζουμε την ευλογία που συνεχίζει να φέρνει στη ζωή μας η Χριστιανική Επιστήμη — τη θεραπεία της αμαρτίας και της ασθένειας — και είναι μια φυσική και Χριστιανική επιθυμία αυτή που μας ωθεί να βοηθήσουμε τους πλησίον μας να κατανοήσουν και να νοιώσουν αυτή την ίδια ευλογία.
 
Με τις πολλές αντιλήψεις που κυκλοφορούν σχετικά με τον Θεό, το Χριστό Ιησού, τη Χριστιανική Επιστήμη, τη Mary Baker Eddy, και την Αγία Γραφή, οι διαλέξεις μας είναι ακόμη πιο σημαντικές σήμερα. Μια διάλεξη της Χριστιανικής Επιστήμης μπορεί, και πρέπει, να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα με ένα βαθύ και χρήσιμο τρόπο.
 
Πάνω απ’ όλα λοιπόν, μια διάλεξη πρέπει να περιλαμβάνει «αληθή και ορθήν απάντησιν εις δημοσίας επικρίσεις κατά της Κρίστιαν Σάιενς, και να επιβεβαιώνη τα σχετικά με την ζωήν της Επιτίμου Πάστορος [Mary Baker Eddy] γεγονότα.» (Δείτε το Εκκλησιαστικό Εγκόλπιο, Άρθρο XXXI, Εδάφιον 2.) Με τον τρόπο αυτό οι συνάνθρωποί μας μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιοι αν πράγματι έχει έρθει ο Παράκλητος.
 
Στην επαγγελματική σταδιοδρομία μου στην όπερα, η δύναμη της προσευχής, που βαζίζεται στα διδάγματα της Χριστιανικής Επιστήμης, ήταν για μένα μια συνεχής πηγή δύναμης σε όλες τις καταστάσεις — ανάμεσά τους και όταν τραγούδησα μπροστά σε πλήθη 17.000 ανθρώπων και όταν έδωσα παράσταση ενώ υπήρχε απειλή για βόμβα. Ένα βράδυ, καθώς στεκόμουν στη σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής της Βοστώνης, και τραγουδούσα μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος, σκέφτηκα, «θα προτιμούσα πραγματικά να μοιράζομαι πνευματικές αλήθειες με αυτό το κοινό». Η επιθυμία μου να μοιραστώ με άλλους ανθρώπους τη θεραπευτική δύναμη της Χριστιανικής Επιστήμης είχε σαν φυσική συνέπεια να αφιερωθώ με πλήρη απασχόληση στη θεραπεία σαν Πρακτίσιονερ της Χριστιανικής Επιστήμης, και αργότερα να γίνω και δασκάλα της Χριστιανικής Επιστήμης.
 
Ήμουν επίσης Περιφερειακή Διευθύντρια του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εντεταλμένου επί του Τύπου στη Μητέρα Εκκλησία και βοηθούσα να μεταδοθούν στο κοινό σωστές πληροφορίες σχετικά με τη Χριστιανική Επιστήμη. Έχω εμφανιστεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, και έδωσα συνέντευξη για το ντοκιμαντέρ της δημόσιας τηλεόρασης της Οκλαχόμα, «Chords of Memory» [Χορδές της μνήμης], όπου μίλησα για τη θεραπευτική δύναμη της Χριστιανικής Επιστήμης. Αρθρογραφώ συχνά στα περιοδικά της Χριστιανικής Επιστήμης, και στην εφημερίδα της The Christian Science Monitor.
 
Η Καλλιρόη κάνει ομιλίες στα αγγλικά, ελληνικά, ή ιταλικά και ζει στην Αθήνα, στην Ελλάδα, κάθε χρόνο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.
 
Η Καλλιρόη Μάσιου είναι μια προικισμένη παρουσιάστρια των ιδεών της Χριστιανικής Επιστήμης. Με ιδιαίτερο ταλέντο χρησιμοποιεί ιστορίες για να υπογραμμίσει κάποια σημεία. Επίσης, η Καλλιρόη δεν προσπάθησε να ξεφύγει τις δύσκολες ερωτήσεις που τις έκαναν οι φοιτητές. Ο πραγματικός φόρος τιμής στην Καλλιρόη είναι ότι οι φοιτητές παρέμειναν τελείως απορροφημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασής της και εξακολουθούσαν να κάνουν μυριάδες ερωτήσεις ακόμα και όταν έπρεπε να φύγει. Σπάνια εκτιμούν οι φοιτητές τόσο πολύ έναν παρουσιαστή όπως εκτίμησαν την Καλλιρόη.
 
–Διδάκτωρ Paul Benson, καθηγητής, Κολλέγιο Mountain View, Τέξας


Lecture Titles

Πίστη, Χριστιανισμός, υγεία: διάλεξη με θέμα τη Χριστιανική Επιστήμη

Η διάλεξη αυτή εμβαθύνει στη ζωή του Χριστού Ιησού — στον σκοπό και τη διδασκαλία του. Περιλαμβάνει μια επεξήγηση του θεραπευτικού συστήματος της Χριστιανικής Επιστήμης και μοιράζεται μαζί σας τις βασικές πτυχές του χαρακτήρα και της ζωής της Mary Baker Eddy. Περιγράφω στο κοινό τη θεραπεία μιας πάθησης που είχε διαγνωσθεί ιατρικά, όπου η ιατρική πρόγνωση για το άτομο αυτό ήταν η τύφλωση.

Πώς να γίνεις ο γιατρός του εαυτού σου—η θεραπευτική δύναμη της Χριστιανικής Επιστήμης

Αυτή η διάλεξη αναδεικνύει την πρακτικότητα της δήλωσης της κυρίας Eddy από το βιβλίο της, Επιστήμη και Υγεία με Κλειδί των Γραφών, «Όταν όλος ο κόσμος καταλάβη την Επιστήμη του είναι, κάθε άνθρωπος θα γιατρεύεται μόνος του, και η Αλήθεια θα είναι η παγκόσμια πανάκεια.» Διερευνώ αυτή τη μοναδικά Χριστιανική και θεϊκά επιστημονική ιδέα μέσα από την αγάπη που είχε η κυρία Eddy προς τον Θεό και τον Χριστό Ιησού κι επίσης προς τη διδασκαλία του Παράκλητου που αποκαλύφθηκε σε αυτήν. Περιλαμβάνω παραδείγματα θεραπείας ως απόδειξη της ικανότητάς μας να γίνουμε γιατροί του εαυτού μας σήμερα, καθώς ακολουθούμε το παράδειγμα του Χριστού Ιησού στη θεραπεία των ασθενών.

Contact information

Kari Mashos, CSB
Cape Neddick, Maine, USA, North America
phone: (207) 361-1530